• Információk a közösségi hálón

Fogszabályozás természetesen

MICHEL MONTAUD

Michel Montaud

Ki is Michel Montaud?

Michel Montaud azt állítja, hogy a Dentozófia által alkalmazott irányított önterápia alternatívát kínál a drasztikus fogászati beavatkozásokkal szemben, mint például a foghúzás, műtét vagy fogszabályozás. Állítása szerint ez a megközelítés pozitív hatással lehet olyan betegségekre is, mint a krónikus nátha és otitis, ekcéma, allergia, asztma, hátproblémák és alvászavarok.

A híres Dentozófia könyv írója, illetve a módszer népszerűsítője kitalálója 1954 ben született Franciaországban. 

Mielőtt fogorvos szájsebész diplomát szerzett, sportoló akart lenni. A választott sportág amiben kitűnő eredményeket ért el, a rögbi volt. Hihetetlen tér, és egyensúlyérzékkel áldotta meg a feljebbvaló, így mint a puskagolyó, tudott az emberek között áttörni. Valóban nagyon nagy sikereket könyvelhetett el e sport terén. Valami azonban tovább küldte az életben, s fogorvos lett. Azután pedig orvosi munkát végzett éveken keresztül, s rendkívüli sikereket tudhatott magáénak. 28 éves korára, teljesen megalapozott, totális anyagi biztonságban, és gazdagságban élt gyönyörű feleségével, és két gyermekével Lyonban.

Látszólag minden rendben volt körülötte, irigylésre méltó színvonalon élte értelmiségi, orvos életét.

1982 ben járunk, amikor is fia diszlexiás, görcsökkel rémálmokkal, ébred, komoly szellemi, és pszichológiai bajokkal. Neki magának, viszont nagyon komoly hát, és derék fájdalmai vannak. Claude nevü fia 6 éves korában rendkívüli módon szenved. Viszont jó helyre érkezett, fogorvos családba ugyanis szájürege erősen deformált s a fogaiból, a felső kettőt oldalanként a négyest is ötöst is ki kellene ahhoz húzni, hogy egyenes legyen a fogsora. Viszont erre nem viszi rá a lélek. Elkezd kutakodni, keresni, valami lágy, finomabb, kevésbé erőszakos módszet.

Ezt meg is találja, egy ötvenes évek végén publikált fogszabályozó eszközt, valamelyik kollégáján keresztül. Fel is keresi ezen francia orvosokat, és konzultál velük.

Így jut el ehhez az aktivátorhoz, amit a fiával együtt, ő is elkezd használni.
Visszaemlékezve Claude fia úgy nyilatkozott erről a dologról, hogy tudtam, amikor a számba vettem ezt a kis gumit, hogy az én, és mellettem az édesapám élete is, gyökeresen megváltozik. Így is történt, a fiú görcsei, az apuka lumbagoja, egyszer csak elkezdett rohamosan javulni.

Michel dúsgazdag, egós, arrogáns énje, pedig egyszer csak emberszeretetre váltott, és szellemi spirituális dolgok kezdték érdekelni. A korábbi rengeteg foghúzásos erőszakos fogszabályozást felváltotta, egy spirituális emberközpontú, lágy erőket alkalmazó, természetes technika, ráadásul mindenféle kellemetlen mellékhatások nélkül. Elkezdte alkalmazni ezt páciensein is. Maga is meglepődött a betegei rohamos változásaitól, hiszen ezen embereket, jó pár éve kezelte már, tehát ismerte őket. Ráadásul ezen emberek lelkileg, szellemileg is változáson mentek keresztül. Ezen változások őt is meglepték.

Ezzel elindult Michel Montaud szellemi fejlődése. Ezen az úton eljutott az antropozófiához, megismerte Rudolf Steiner tanait, és maga is egy kitűnő antropozófus lett ízig vérig. Tudomásom szerint, már az összes dentozófiát oktató tanár, mind antropozófus. Ezek nagyon jó hírek, hiszen a kedves olvasó, néző vagy páciens, teljesen biztos lehet abban, hogy jó kezekben van. Valóban egy teljesen emberközpontú, holisztikus, szellem, lélek, test, összhangjára törekvő módszer birtokosa lehet.

Michellel való találkozásom egy kitűnő felismerés volt, hiszen, ő már egy majdnem megvilágosodott ember, aki a jelen pillanatban tartózkodik állandóan.
Egész együttlétünk alatt, kizárólag a humano dentozófia, szellemi, lelki oldaláról beszélt. Igazából ez a humano dentozófia célja: -a jelen pillanat teljes megélése, parazita gondolatok nélkül! Bízom benne hogy velem együtt nagyon sokan megtapasztaljuk ezt a csodálatos életet, a gyönyörű mosolyodért!

A Dentozófia könyv egy alternatív fogászati megközelítést és önterápiás módszert mutat be Michel Montaud, aki a fogak és a száj egészségének fontosságát hangsúlyozza az emberi egészség egészének megértésében. A szerző saját tapasztalataira és esettanulmányokra támaszkodva leírja, hogyan lehet a fogak és a száj egészségének harmonizálása segítségével enyhíteni testi és lelki problémákat, mint például a fogfájás, a szuvasodás és a helytelen fogállás.

Az „Illusztrált és hozzáférhető könyv” új perspektívát kínál a fogak és velük kapcsolatos bölcsességünk megértésében, és arra ösztönzi az olvasót, hogy fogaink egészségére fordítsunk nagyobb figyelmet, mint pusztán esztétikai szempontból.